Velkommen til Hovedbanen

Velkommen til Hovedbanen

Med restauranten Hovedbanen har Oslo S fått et nytt møtested. På menyen står mange spennende retter – og en stemning som får deg til å glemme toget og bli der hele kvelden.

– Hovedbanen tilfører noe Oslo S mangler. Her er det god plass til å sette seg ned i rolige omgivelser og nyte mat som du ellers ikke får på stasjonen.

Det sier daglig leder Malin Myrvold. Hun er glad for å endelig åpne dørene til stasjonens nye samlingspunkt.

Bestill bord.

Moderne gastropubmat

Hovedbanen er en del av Akershusgruppen, som også driver Royal Gastropub i Østbanehallen. Det nye tilskuddet i restaurantgruppen går i en litt annen retning.

– Menyen til Hovedbanen beveger seg bort fra den tunge gastropubmaten, men vi leker oss med moderne tolkninger av den. For de som kjenner til maten hos Royal, blir dette noe nytt og friskt, sier hun.

Lunsjmenyen byr på blant annet en salat med crispy, honningglasert and, smørbrød med tronfjellskinke og blåskjell dampet i kokos og panag-curry. Hun trekker også fram snacks- og delemenyen, med mindre retter som passer perfekt til en afterwork. Der er listen lang over nye favoritter.

– Torsketacoen vår kommer til å slå an. Den er så god! I tillegg har vi en nydelig gnocchirett; smørstekt og med en sjampinjong- og steinsoppsaus, som nok blir en favoritt hos mange. Jeg hadde heller ikke smakt sellerifries før, men det er utrolig godt. Det tror jeg flere kommer til å synes, sier hun entusiastisk.

Hovedrettene er vel så fristende, med både peppermarinert flankestek og stekt torsk, og selvfølgelig er det gode muligheter for å avslutte med noe søtt til dessert. Malin viser fram menyen og peker på de friterte eplene.

– De du prøve. De er vendt i sukker og kanel og serveres med eple-iskrem og calvadossirup.

Saken fortsetter etter bildene.

Andesalat med sprøstekt and, glasert med honning. Foto: Liv Maria Nesje Lien.

Smørbrød med Tronfjellskinke på ristet surdeigsbrød med skogsoppmajones. Foto: Liv Maria Nesje Lien.

Kroketter med chorizo servert med chipotlemajones. Foto: Liv Maria Nesje Lien.

Kroketter med chorizo servert med chipotlemajones. Foto: Liv Maria Nesje Lien.

Leken drinkmeny

Noe av det første vi legger merke til i den nye restauranten, er den lange baren langs den ene veggen. Her er det god plass for bartenderne å lage både cocktails og mocktails. Malin skryter av barsjefen, som liker å eksperimentere seg fram til nye drinker.

– Vi har blant annet en drink på menyen som er laget med «beer foam», altså skum med øl. Det høres kanskje rart ut, men det er utrolig godt, sier hun.

Hun håper mange feststemte folk i Oslo stopper innom Hovedbanen. Med det som må være byens mest sentrale beliggenhet er det enkelt for folk å samles på det nye møtestedet.

– Vi har 160 sitteplasser og har god plass til å ta imot folk. Om det er et større selskap som vil ha en helaften med flere retter, eller en gjeng som vil dele småretter med noe godt i glasset, har vi plass til dem alle, sier Malin.

Hun har stor tro på at Hovedbanen blir en suksess der den ligger, midt i Norges største knutepunkt.

– Dette blir bra, sier hun.

Bestill bord.

Det stilfulle og lune lokalet gir en avslappende følelse. Foto: Liv Maria Nesje Lien.