Oslo Gospel Choir synger på Oslo S

Oslo Gospel Choir synger på Oslo S

TEKST: Kine Myrvold Olsen FOTO: Hans Fredrik Asbjørnsen

I rundt 10 år har Oslo Gospel Choir sunget julen inn på Oslo S. Det er en fin tradisjon som både de reisende og koret selv setter pris på.

– Dette har blitt en tradisjon vi gleder oss stort til hvert år. Alle sangerne og musikerne treffer ofte mange kjente som kommer forbi, sier Ole Edvard Wold-Reitan på vegne av alle i Oslo Gospel Choir.

Mange stopper opp

Noen avtaler å bytte julegaver med venner og familie på stasjonen denne dagen. Koret opplever det som en fin kombinasjon av julens fred og gode stemning, og samtidig alles travelhet på vei til og fra underveis mot helligdagene.

– Vi har hatt en god opplevelse av å formidle julens sanger til mennesker som er underveis, og som stopper fordi de selv velger det. Mange av sangerne er på turné i hele desember og, og de benytter gjerne denne dagen i Oslo sentrum til å handle julegaver før og etter konserten, sier han.

– Pleier det å være mange som stopper opp for å høre på dere?

– Ja, vi har vært overrasket over hvor mange som stopper og som blir værende til de skal rekke et tog, eller kanskje de til og med venter til neste tog, forteller koristen.

Kjente og kjære sanger

20 sangere og musikere fra Oslo Gospel Choir er på turné i hele desember, alle disse er på Oslo S 21. desember. I tillegg kreves det en solid rigg av lys og lyd når Oslo S plutselig skal bli til et konsertlokale.

– Hvilke julesanger får vi høre?

– De mest kjente og kjære hører alltid med: Glade Jul, Deilig er Jorden, Mitt hjerte alltid vanker og O helga natt. Så blir det litt gospel, og selvfølgelig korets egen sang, En stjerne skinner i natt, sier Ole Edvard.

Hvor: hovedhallen, ved den store tavlen.
Når: onsdag 21. desember kl. 15.00 – 16.00
Pris: gratis