Endelig åpner Breddos på Oslo S!

Endelig åpner Breddos på Oslo S!

Da Nud Dudhia kom til Oslo for tre år siden, ble han ikke spesielt imponert over maten man kunne få på farten i byen. Det ville han gjøre noe med, og siden den gang har han tatt matbransjen i Oslo med storm – og folk elsker det. Takket være Nud, kan du nå se fram til å spise deilig taco på Oslo S.

 

Har du ikke hørt om ham? Vel, da har du har gått glipp av noe. Nud er nemlig mannen som tok matbransjen i Oslo med storm etter at han, sammen med hans kone og tre barn, flyttet til Norge for tre år siden. Han har allerede rukket å åpne Breddos Tacos i Mathallen og Løkka Deli på Grünerløkka. Fredag 1.april åpner han det aller første tacostedet på Oslo S!

– Jeg tror ikke det er noen steder i verden som kommer til å ha et tacosted like bra som dette, på en togstasjon, sier Nud.

Bygde et tacosted på en parkeringsplass i London

Det hele startet ved en parkeringsplass i London hvor Nud og kompisen hans Chris bygde et tacosted i 2011 – et «taco shack». De serverte retter av de beste autentiske matvarene de kunne finne, og på den tiden var det ikke enkelt å finne meksikansk mat laget av gode råvarer i London.

– Det endte opp med å bli veldig populært, og etter to år sluttet jeg i min vanlige jobb som annonsør, og Chris i sin jobb. Det ballet på seg, og etter kort tid hadde vi åpnet meksikanske restauranter rundt om i London, både i Clerkenwell, Soho og en i sentrum. Vi åpnet også i Liverpool og Manchester.

Hvor kjærligheten for meksikansk mat startet

Nud er opprinnelig fra Zambia i Afrika, og hans kjærlighet for meksikansk mat og kultur startet i 2000. Det som egentlig bare skulle være en fire måneders backpacking-tur ble til et helt år, hvor mye av tiden gikk til både surfing og meksikansk mat – såklart. Han falt pladask for Mexico, og siden den gang har han vært der tre til fire ganger i året de siste tjue årene.

– Jeg brukte mye av tiden min på surfing da jeg var der, og når du lever et sånt liv hver eneste dag, gjør jo det at du spiser meksikansk mat hver dag også.

Hvorfor åpne på Oslo S?

Hver eneste dag er det flere tusen mennesker innom Oslo S, og mange trenger mat på farten. Enten det er før du skal ta toget, når du ankommer Oslo S og trenger en matbit, eller bare ønsker å oppholde seg der. Nud var ikke imponert over tilbudet av mat i Oslo da kan flyttet hit. Enten var det overpriset eller usunt.

– Jeg er ofte innom Oslo S når jeg skal til London, eller andre reiser som fører meg inn dit. Jeg skjønte at vi kan gjøre noe sinnsykt kult her, og drømmen er å skape et spisested hvor mennesker utenfor Oslo S kommer for å spise.

Maten er perfekt for «grab and go» på en togstasjon. Den skal være «smokey» og «spicy», og på Breddos Tacos har alt du trenger for den perfekte opplevelsen av meksikansk taco.