Ny frisør på stasjonen

Ny frisør på stasjonen

4. januar åpnet Studio Johnny dørene til sin helt nyoppussede frisørsalong i Flytogterminalen på Oslo S. Eierne Johnny Abo Essa og Usman Ali har gledet seg til å åpne egen salong i mange, mange år.

TEKST: Kine Myrvold Olsen  FOTO: Torbjørn Tandberg

– Vi har jobbet med et konsept i tre år, og har gledet oss til å vise det frem.

Vi er fargespesialister og kan jobbe med store hårtransformasjoner. I tillegg spesialiserer vi oss på afrohår og asiatisk hår. Det er ikke så mange frisørsalonger som har kunnskapen når det kommer til farge og klipp av afrohår og asiatisk hår, og det er heller ikke noe man lærer om på frisørutdanningen i Norge, sier Johnny.

Usman er ikke selv ansatt i salongen. Det er Johnny og deres to ansatte, Carina og Jessica, som tar seg av den daglige driften.

LES MER: Oslo S-magasinet vår 2021.

Mange følgere på Instagram

Johnny er fargespesialist og jobbet som frisør i Syria før han kom til Norge for fem år siden. I Syria hadde han flere prominente kvinner på kundelisten. De to andre som jobber i salongen har også lang erfaring. Carina og Johnny har jobbet sammen i tre år tidligere, og Carina har spesielt god erfaring med herreklipp.

– Selv om vi har et konsept og har spesialisert oss, så tar vi selvsagt imot absolutt alle som har lyst til å bli kunder hos oss. Hvis du ønsker å gjøre en stor endring på håret, er første konsultasjon gratis. Deretter er vi opptatt av at en behandling hos oss ikke skal svi i lommeboka, men at vi leverer topp kvalitet til en fast pris som er innenfor rimelighetens grenser, sier Usman.

Det har ikke bare vært enkelt å starte en frisørsalong midt under en pandemi, men de har samtidig vært fullstendig klar over at det er en vanskelig tid de har startet opp i.

– Vi bruker mye tid på å markedsføre oss selv og være synlige, kanskje spesielt mye på Instagram der vi allerede har fått en del følgere, forteller de to eierne.

Hvis du vil følge Studio Johnny på Instagram, finner du de under brukernavnet @studiojohnnyostbanehallen.

LES MER: Pronto di Olivia – fra take-away til all the way.

Saken fortsetter etter bildet.

Johnny og de andre ansatte på Studio Johnny er fargespesialister, og kan gjøre store hårtransformasjoner. Her veileder han og Carina en kunde som er ute etter litt endring. FOTO: Torbjørn Tandberg.

Drømmer om en kjede

For Usman og Johnny er denne salongen en drøm som går i oppfyllelse. At de havnet i Flytogterminalen på Oslo S er derimot ganske tilfeldig.

– De som drev salong her før skulle selge inventaret, så vi var her for å se på det. Vi begynte å snakke om at de skulle legge ned salongen og at lokalet kanskje hadde vært noe for oss. Deretter gikk det slag i slag med utleier Bane NOR Eiendom. Vi fikk også inn interiørarkitekt Tænnaz Ailin Hadian som har hjulpet oss med å få en helhet på farger og interiør i salongen, sier de.

Drømmen for fremtiden er å bygge opp en frisørkjede, og å starte opp sitt eget kurskonsept.

– I tillegg til å drive salongene, ønsker vi etterhvert å jobbe med å heve kompetansen på afrohår og asiatisk hår hos norske frisører, slik at det er flere som vet hvordan de skal behandle denne typen hår, sier Usman.

For å bestille time hos Studio Johnny kan du besøke hjemmesiden deres på studiojohnny.no, sende e-post til post@studiojohnny.no eller ringe 973 22 292.

Studio Johnny finner du i Flytogterminalen, rett ved trappa ned til Østbanehallen. FOTO: Torbjørn Tandberg.