Fra takeaway til all the way

Fra takeaway til all the way

Planen var et takeaway-konsept. Nå er Pronto di Olivia også kjent for å ha et populært serveringstilbud til gjester som ønsker å sitte i restauranten. Det er daglig leder Amy Rachlew veldig glad for.

TEKST: Christina Oppelstrup Juelsen FOTO: Torbjørn Tanberg

– Vi ser at folk ønsker å spise her fordi de trives og liker stemningen. Det er veldig hyggelig, sier daglig leder Amy Rachlew hos Pronto di Olivia på Oslo S. Men da Pronto åpnet i januar for to år siden var planen å ha et konsept som hovedsakelig baserte seg på takeaway-mat for folk på farta.

– Vi har alltid sagt at vi skal ha verdens beste mat og service på under to minutter. Jeg vet det høres ambisiøst ut, men samtidig føler jeg at vi klarer det, sier Rachlew. Nå setter halvparten av kundene seg ned i restauranten og spiser, mens den andre halvparten benytter seg av takeaway-tilbudet.

– Det har blitt et litt annet konsept enn det vi så for oss da vi åpnet, men det synes vi er spennende, forklarer hun med et bredt smil.

Skal føle seg som hjemme

Daglig leder Amy Rachlew er for mange et kjent fjes på Pronto di Olivia. Hun er opprinnelig fra USA, men har besteforeldre fra Italia og er derfor oppvokst med italiensk mat. Selv kaller hun seg for en varm og åpen italiensk «nonna», eller bestemor som det heter på norsk, som tar godt vare på kundene sine.

– Også er jeg bare 32 år, sier hun med sin smittende og lett gjenkjennelige latter. Det sitter flere gjester i restauranten denne vinterdagen, og det er ingen tvil om at de blir satt stor pris på.

– Før vi åpnet på stasjonen sa vi at vi skulle gjøre Norge til et varmere sted. Derfor tror vi det er viktig å være åpne og gi mye av oss selv til gjestene, slik at de skal føle seg som hjemme når de kommer til oss, sier Rachlew.

Faste kunder er også noe restauranten har daglig.

– Noen er her også av og til flere ganger om dagen, og det er vi veldig takknemlige for. Uten de ville det ikke vært noe oss. Jeg føler at vi sprer glede i folks hverdag, og det tror jeg er viktig, sier hun.

Mina serverer alltid pizza med et smil. Foto: Torbjørn Tandberg.

Mat laget med kjærlighet

På Pronto, som forøvrig er «lillesøsteren» til Olivia, lager de all mat fra bunnen.

– Vi tenker at man alltid kan smake lidenskapen i maten. Derfor lager vi all mat med kjærlighet, sier den daglige lederen.

Blant annet er restaurantens pizzadeig helt unik. Den hever nemlig i 72 timer, slik at den blir ekstra lett og luftig, og brukes både til pizza og focaccia.

– Det er stort sett det folk kommer hit for å spise, og det vi er aller best på, forteller Rachlew. Da pandemien slo inn valgte de derfor å fjerne salattilbudet. Likevel forsøker de alltid å være innovative og teste ut nye ting, slik at gjestene som kommer flere ganger i uken også skal få litt variasjon.

Alt man trenger for å lage en god italiensk middag kan man få kjøpt på Pronto di Olivia, som også har en slags pakkeløsning for de som ønsker å lage sin egen italienske pizza hjemme.

– Den heter pizza a casa, og inneholder vår unike pizzadeig, pizzasaus, mozzarella og det man ellers trenger for å lage en deilig italiensk pizza margherita til familie og venner, forklarer Rachlew.

Kjøkkensjef Anerdi lager all mat fra bunnen. Foto: Torbjørn Tandberg.

Gjestene i fokus

Nå har Pronto vært på Oslo S i to år, noe som skal feires med både ballonger, gode rabatter til gjestene og forhåpentligvis en god middag på personalet.

– Da blir det ikke pizza, ettersom vi spiser det hver dag på jobb, ler den daglige lederen. Likevel poengterer hun at kundene uten tvil er restaurantens viktigste fokus.

– At de skal få en god opplevelse når de er hos oss og bli godt tatt vare på er definitivt det aller viktigste for oss. I tillegg fokuserer vi alltid på å ha god kvalitet på maten vi serverer. Og at vi gjør alt med et smil, det er viktig, understreker hun.