Høysesong for bilutleie

Høysesong for bilutleie

Hertz har en bilpark på nærmere 300 biler bare på Oslo S i høysesongen.

Tekst: Kine Myrvold Foto: Monica Kvaale 

Hertz på Oslo S finner du i Flytogterminalen. Naturlig nok er det mange som kommer med Flytoget eller med tog fra andre steder av landet, som kommer innom akkurat dette Hertz-kontoret når de skal leie bil.

– Vi har høyest trafikk fra juni til august, og har da en bilpark på nærmere 300 biler bare på Oslo S, sier Victor Jaxhagen, station manager på Hertz Oslo S.

Med 35 parkeringsplasser i Europark parkeringshus, settes både logistikk, personal og systemene deres på prøve på de dagene det er aller mest å gjøre.

– Det kan fort være over 80 biler som skal ut på én dag, sier Jaxhagen.

Utenom høysesongen leier de ut mye til kunder som er på forretningsreise i tillegg til turister. Når de andre Hertz-kontorene har stengt for dagen, leier de også ut en del forsikringskunder som trenger erstatningsbil fordi de har skadet egen bil. Det er med andre ord nok å gjøre året rundt.

Alle typer biler

Uansett om behovet er liten er stor bil, har Hertz det du trenger. De har alt fra el-biler og små personbiler, til mer prestisjebiler som for eksempel Volvo V90 T8.

– Varebilene vi har på Oslo S er med bagasjerom på fra 3-6 kvadratmeter og pickuper. Ønsker man større biler enn dette, har vi et eget varebil-senter på Alnabru som tilbyr alt fra pizza-biler til lastebiler, sier han.

For å sikre deg leiebil til rimeligst pris, lønner det seg å bestille litt på forhånd. Om du ikke har fått gjort det, er det likevel ikke noe problem å komme innom for å leie direkte til samme pris som du finner på nettsiden deres.

Fordelsprogram og self-service

Som medlem av Hertz Gold plus reward får du fordeler som for eksempel å gå forbi køen når du skal levere bilen. Du kan også bruke poeng på leiedager eller for å få oppgradering, og oppnå premium-status jo mer du leier.

– Det gir også fordeler som fri oppgradering og fri ekstrasjåfør, sier Jaxhagen.

Dersom du kommer utenom åpningstiden, eller trenger at utlevering eller tilbakelevering skal gå ekstra fort, kan du bruke self-service-kiosken som er plassert rett utenfor lokalet til Hertz.

Der kan du scanne førerkortet og betale direkte for å bilen utlevert. Deretter hentes bilen i Europark parkeringshus, men innkjørsel fra Dronning Eufemias gate.

Lei bil på Hertz.no