Sunnere mat på farten

Sunnere mat på farten

– Jeg er sikker på at dette vil slå an her i Norge. Vi tilbyr mat som er litt sunnere og mer smakfull, og her får du den kjapt og enkelt, sier Helene Skjenneberg, administrerende direktør for nyåpnede LEON, som ligger mellom spor 2 og 3 i hovedhallen på Oslo S.

Hun tror restaurantens fokus på sunne og naturlige råvarer passer godt til dagens økende bevissthet rundt mat og tilsetningsstoffer.

– Maten vi serverer her smaksetter vi med urter og krydder. Vi bruker olivenolje og ikke smør, maten blir bakt i ovn og aldri fritert og vi tilsetter ikke raffinert sukker i rettene våre, sier Skjenneberg.

 

Hun viser frem menyen, der de blant annet kan friste med raske og sunne frokoster.

– Vi har et bredt utvalg av havregrøt med forskjellig topping, og flere slags frokostmuffins. Min favoritt er den med avokado og halloumi.

Utover dagen tilbyr restauranten også wraps, risbokser og burgere. Alle rettene serveres lune, i motsetning til mange andre utsalgssteder der salater og wraps serveres kalde rett fra kjøledisken.

– Det å få så god mat på farten tror jeg mange vil sette pris på, særlig her på Oslo S hvor de aller fleste er på vei til eller fra et tog, sier Skjenneberg.

 

Første i Norge  

– Dette er Norges første LEON. Med denne åpningen lanserer vi fremtidens fast food i Norge, sier Kenneth Tjønndal Pettersen, kommunikasjonsdirektør i Umoe Restaurants, som har franchiserettighetene for LEON i Norge og Sverige.

Han forteller at den britiske restaurantkjeden ble etablert i London for fjorten år siden, og med nyåpningen på Oslo S har kjeden 54 restauranter.

– LEON er en av de hurtigst voksende restaurantkjedene i Storbritannia. Målet vårt nå er å åpne et tosifret antall LEON-restauranter i Norge og Sverige i løpet av de neste årene, sier Pettersen, som forventer godt besøk til restauranten på Oslo S.

– Allerede i høst åpner vi restaurant nummer to på norsk jord, nærmere bestemt på Solli Plass i Oslo.