Unna løype!

Unna løype!

Like ved Frognerseteren, og en kort T-banetur fra byen ligger en av Oslos lengste og mest populære akebakker Korketrekkeren. Her har folk satt utfor med kjelker i over hundre år, og stadig flere får øyene opp for denne herlige vinteraktiviteten.

Er du glad i snø, fart og moro, er sjansen overhengende stor for at du vil like deg i Korketrekkeren. Oslos lengste og mest populære akebakke strekker seg fra Frognerseteren og helt ned til Midtstuen. Bakken er hele 2000 meter lang og fallhøyden er på 255 meter, så her går det unna. Vel nede er det bare å sette seg på T-banen opp til Frognerseteren igjen. En tur som tar ca. 13 minutter.

Korketrekkeren ble anlagt tidlig på 1900-tallet, og allerede i 1920-årene ble det arrangert store akekonkurranser her, med opptil 400 deltakere og 2 000 tilskuere.

Aking passer for alle, og er en morsom aktivitet for alt fra fartsfylte mødre og småbarnsfamiler til vennegjenger eller kollegaer som ønsker en sosial og frisk opplevelse utendørs. Farten bestemmer du selv, du bare bremser med beina slik du gjorde på akebrettet da du var liten. Det er gratis å ake i Korketrekkeren, men hos Akeforeningen kan du leie trekjelke eller rodel for 100-150 kroner, eller du kan ta med din egen kjelke hjemmefra. Husk hjelm, for her går det unna!

Korketrekkeren holder åpen hele vintersesongen så lenge Akeforeningen finner føreforholdene forsvarlige, og bakken er opplyst om kvelden.

Akeforeningen holder også akekurs for de som ønsker å gå grundigere til verks for å mestre den edle akekunst. Foreningen fylte 100 år i 2005, og som medlem kan du også benytte Lillehammer olymiske akeanlegg nord for Lillehammer, der de mest erfarne kan oppleve en akefart på 130/km i timen. Og apropos fart; selv om aking i 130 km/timen kanskje ikke er målet for de fleste av oss, så er det likevel mulig å få utløp for både fartsglede og konkurranseinstinkt. Nå har nemlig Akeforeningen lansert sin egen app der man kan ta «kjelketiden» fra topp til bunn av bakken. Genialt for alt fra familiemesterskap i bakken til teambuilding med jobben. Appen er gratis og heter selvsagt, ja «Kjelketid».