Finn roen midt i mylderet

Finn roen midt i mylderet

Midt i knutepunktet i den travle byen finner du et sted som skal gi deg ro. Et sted du kan komme i balanse.

Tekst: Camilla Svendsen Foto: Torbjørn Tandberg

I oktober åpnet Ennead Bevissthetssenter på Oslo S. Du finner det i annen etasje på stasjonen med flott utsikt mot Oslofjorden og Operaen. På utsiden strener folk forbi, det myldrer og er livlig. Men rett innenfor dørene er det en rolig og behagelig stemning. Hit kan du komme både før og etter jobb, om du vil.

– Alle veier fører til Oslo S, sier Birgit Opland.

Hun og Morten Nygård har femten års erfaring med bevissthetstrening innenfor metoden Ennead.

– Vi ønsket å finne et lokale som er lett tilgjengelig for alle, forteller de.

Ni forskjellige mennesketyper

Enneadmetoden handler om å bevisstgjøre hvilken mennesketype man er, for å så bli bedre kjent med seg selv. Ifølge metoden finnes det ni ulike mennesketyper som viser seg gjennom kroppsspråk og bevegelsesmønster. Når du finner din mennesketype vil det være lettere og forstå deg selv og dermed er det lettere å drive med selvledelse. Det kroppsspråket som er dominant for deg forteller mye om reaksjonsmønsteret du har, i tillegg til tanke-, prosess og adferdsmønsteret.

– Det handler om å definere oss selv på et dypere plan. Bevegelsesmønstrene våre forteller mye om oss som mennesker, forklarer Opland.

Ved å bli bevisste på vår mennesketype, kan vi forklare hvorfor vi tar avgjørelsene vi gjør, hva som gjør deg engasjert og inspirert og hvorfor vi kanskje er veldig sosiale eller motsatt, for å nevne noe.

– Jeg tror vi alle ønsker å forstå oss selv bedre, sier Opland.

Hun og Nygård mener at dersom vi forstår oss selv bedre, vil vi også kunne forstå andre mennesker bedre. Gjennom å bli bevisste på vår mennesketype, vil vi forstå våre drivere i livet og forstå hvorfor andre mennesker er så ulik en selv. Det handler om forståelse gjennom bevisstgjøring.

Finn balansen i livet

På morningen er det meditasjon og bevegelsestrening på Ennead Bevissthetssenter. På ettermiddagen er det kurs. Her kan alle melde seg på.

Opland og Nygård har trent flere ulike mennesker. Blant annet har de hatt trening med elever ved Norges teaterhøyskole. De fikk hjelp til å komme seg inn og ut av roller. Sykepleierstudenter har også fått trening. De har tunge hverdager med mye sykdom rundt seg. Nygård og Opland hjalp dem med å finne teknikker for å kunne legge fra seg jobben på vei hjem og komme i balanse hjemme.

Nygård og Opland jobber også i bedrifter der de bruker metoden for å skape bedre forståelse og samarbeid i team.

– Å komme i balanse trenger vi alle. Vi blir fort påvirket av miljøet rundt oss og vi lever i en tid med mye krav og stress. Hva som skal til for å finne harmoni og balanse i livet er ulikt ut ifra hvem du er. Derfor så viktig å bli bedre kjent med deg selv gjennom ditt kroppsspråk. Først da kan du ta valg og sette grenser som er riktige for akkurat deg, sier Opland. Hun fortsetter; Vi mennesker besitter et enormt potensiale som vi ofte ikke er klar over. Når du blir kjent med deg selv på et dypere plan er det lettere og ta tak i egne talenter og videreutvikle dem.

Og nettopp det kan du i det nyåpnede senteret. Komme i balanse, finne ro og bli enda bedre kjent med deg selv.

Kurs (med forbehold om endringer):

Morgenmeditasjon tirsdager klokken 8-8.50. Kr. 100,- per gang. (gratis første gang) Medlemskap kr. 400,- per mnd.

Bevegelsestrening torsdager klokken 8-8.50. Kr. 100,- per gang. (gratis første gang) Medlemskap kr 400,- per mnd.

Introduksjonskvelder med muligheter for identifikasjon av din
type /kroppsspråk. Kr 300,-

Privat coaching. Kr. 750,- per time (Medlemspris kr 600,-)

Privat identifikasjon med en time oppfølging. Kr. 1000,- Cirka to timer totalt. (medlemspris kr 750,-)