En butikk med hjerterom

En butikk med hjerterom

Tekst: Camilla Svendsen Foto: Torbjørn Tandberg

Dressmann XL har holdt til på Oslo S i litt over fire år. En butikk for de med litt ekstra å være glad i. Men også en butikk for de som er litt ekstra lange. Eller de som har litt ekstra brede skuldre.

– Målgruppen er å treffe alle former og fasonger. Kundene våre er de som er litt større, det er de som har 38 i bukselengde, de som har brede skuldre eller de som er store over magen, forteller daglig leder Fredrik Danielsen. Han har kledd opp menn i alle fasonger, alt fra de med vektøkning til de som deltar i Strongman.

I butikken er det klær opp til 5XL. Og skreddere er klare for å tilpasse dressen for enhver mann.

– Jeg har aldri sendt en kunde ut herfra uten en dress som sitter som den skal. Vi gir oss ikke før kunden er fornøyd med dressen, sier Danielsen.

Medmenneskelighet og klær

Ifølge daglig leder er ikke denne butikken bare en klesbutikk. Danielsen forteller at det er de gode samtalene med kundene som gjør Dressmann XL unik.

Butikken beskrives som en butikk med hjerterom, der latteren sitter løst og der de syv ansatte besitter stor forståelse og medmenneskelighet.

– Vi har flere kunder som er litt større i størrelse som ikke alltid har så lyst til å handle klær. Flere av de som kommer har kanskje noe på hjertet. Det kan være årsaker til vektøkning som gjør at det ikke er lett å handle klær. Her har vi ikke fordommer. For oss er det viktig å møte kundene med forståelse og finne klær som sitter fint. Vi bryr oss, sier Danielsen.

Nærhet til toget og pendlere

– Mange av kundene er pendlere som setter av litt ekstra tid etter jobb. Men det gjelder å være effektiv, sier Danielsen, som mener fordelen med plasseringen på Oslo S er nærhet til tog.

Ofte har kundene 10-15 minutter før toget går. Da gjelder det å ha tempo når mål skal tas og farger velges.

– Jeg har jobbet i kjeden i ti år og har aldri vært så rask som jeg til tider må være her, forteller Danielsen leende. Han er tydelig stolt av butikken når han beskriver den. Han innrømmer lett at han mener butikken og kollegaene er bra.

– Jeg skryter mye av Dressmann, kanskje litt for mye. Ofte blir til og med kompisene mine lei, sier Danielsen.