Julemarkeder i Oslo

Julemarkeder i Oslo

Etter ti år har arrangøren av det tradisjonelle julemarkedet i Spikersuppa flyttet til Youngstorget.

– Vi har nå ti års erfaring med å arrangere julemarked – og hovedfokuset er å tilby varer av norske tradisjonsvarer av høy kvalitet – enten det dreier seg om norsk lokal mat eller unike håndtverk- og ullprodukter, forteller Ketil Aamodt.

God opplevelse

Han understreker at noe av det viktigste med et julemarked er at det skal være trivelig stemning og en god opplevelse å vandre rundt.

– Vi dyrker den typiske norske stilen – og har utstillere med fisk fra Lofoten, lefser, sjåkmat, mat fra Lom, men også ribbe og annen tradisjonell julegodt. Man kan spise på markedet eller kjøpe og ha med seg hjem.

Gjennom mange års erfaring håndplukker Aamodt utstillere.

– Mange har vært med år etter år – og erfaringer fra i fjor viser at Youngstorget er et bra sted å være. Det er et av Oslos fineste byrom, og plassen tillater en stor samisk utstilling med blant annet lavvoer.

Eventyrstund og julenisse

I Spikersuppa er det nå selskapet Lund Gruppen Arrangement som gjennomfører driften av julemarkedet, som i fjor ble videreutviklet til – Jul i Vinterland.

– For oss er det viktig å arrangere et julemarked for hele familien. Vi kjører en bred variasjon av mat-produkter, gaveartikler og juleaktiviteter, forteller prosjektleder Carlina Hitz.

Høytlesning av eventyr er en annen viktig begivenhet på julemarkedet, som i følge Hitz fenger både barnehagebarn og skolebarn.

– Vi har også et julegave-verksted i en to etasjes installasjon – og ikke minst et stort pariserhjul (Julestjernen) som lyser opp i vintermørket. På ”Nordpolen” tar julenissen i mot både barn og voksne – og i «Julenissens Gløgghus» kan man få seg noe varmt å spise og god drikke. Her sitter man under åpen himmel og har utsikt over hele området; blant annet isbanen hvor man kan leie skøyter.

I fjor gjestet 750 000 mennesker julemarkedet.

– I år har vi forlenget åpnings-perioden med en uke – og regner med å passere 1 million besøkende.

Oslo julemarked: 
– På Youngstorget
– 1. desember-22. desember, kl. 11-19
www.julemarked.no

Jul i Vinterland: 
– I Spikersuppa
– 19. november-20.desember, kl. 10-20
www.julivinterland.no