Mer enn bøker

Mer enn bøker

Skal du ut å reise, er det smart å ta turen innom Ark-bokhandelen ved flytogterminalen.

Tekst: Tone S. Tuhus  Foto: Torbjørn Tandberg

Utvalget av pocketbøker er stort. Reisehåndbøker, turistguider og storbykart likeså. Hos Ark på Oslo S har de spesialisert seg på varer til turister, reisende og folk på farten.

– Mye av det vi tilbyr i butikken er tilpasset folk som skal ut på tur. Vi har for eksempel et rikt pocketbok-utvalg med titler på både norsk og engelsk, sier butikksjef Christian Sime Espeland. Han har jobbet i butikken i halvannet år og har god kjennskap til kundegruppen.

– Mange kommer med kofferten på slep og trenger noe å lese i ferien. Folk er glad i pocketbøker, som er lette og greie å ta med seg og rimelige i pris. Samtidig fører vi bestselgertitler og bøker som ligger på topp 10-listene. Vi forsøker å ha noe for enhver smak, sier Sime Espeland.

Variert utvalg

I tillegg til lesestoff og bøker for store og små, består vareutvalget av reiseeffekter som nakkeputer, koffertlåser, plaster, lesebriller, sysaker og øreplugger – for å nevne noe. Du kan også kjøpe tannkrem og tannbørste hos Ark hvis du har behov for det.

– Vi synes det er fint å tilby ulike typer reiseprodukter som det er praktisk og nyttig å ha med på tur. Ofte er det jo slik at nettopp tannbørsten og tannkremen blir liggende igjen hjemme, sier butikksjefen.

Ark har et stort utvalg spill, lydbøker, aktivitetshefter og tegnesaker for de minste. Samt postkort, notatbøker og andre småvarer.

– Vi har relativt liten plass, men synes likevel vi har fått plass til det meste av det kundene etterspør. Mange pendlere og faste kunder stikker innom oss for å handle med seg en gave eller bok på veien hjem, for eksempel. Vi er en knutepunkt-butikk som ligger midt i smørøyet for de fleste som er på sentralbanestasjonen, sier Sime Espeland.

Faste kampanjer

Som del av Ark-kjeden har bokhandelen på Oslo S en eller annen form for salgskampanje cirka hver sjette uke. Det kan dreie seg om spill- eller pocketbok-kampanjer, 3 for 2-tilbud eller andre markedsføringsaktiviteter.

Butikksjef Christian skryter av sine ansatte, som han mener er fantastisk flinke med kunder og til å holde butikken i tipp topp stand.

– I tillegg er de entusiastiske lesere, noe som kommer godt med når de skal rådgi kundene og gi gode lesetips, sier han.

Butikksjefen selv er lidenskapelig opptatt av bøker og har opp gjennom årene lest tusenvis av titler.
– Jeg er av typen som går og leser en bok samtidig. Det eneste jeg samler på hjemme er bøker, for jeg liker å ha en velfylt bokhylle og lese gode bøker om igjen. Det å lese gir ny innsikt i andre liv og erfaringer, og det å få innblikk i andres tanker, følelser og håp er noe som binder folk sammen over landegrensene, sier han – og legger til:

– Hvis jeg med min kunnskap kan bidra til å øke leselysten til kundene våre, er jeg veldig fornøyd. Mange som kommer innom leser kanskje ikke så mye i hverdagen, men koser seg med en bok på tur. Vårt ønske er at det skal være enkelt og greit for folk flest å handle hos oss i Ark. Det betyr at vi satser på god service og kundebehandling og at vi har solid kunnskap om varene og bøkene vi selger. Målet er å fremme leseglede – for både store og små!

LES OGSÅ: En romantisk bajas – portrettintervju med Stian Blipp

Les hele den nyeste utgaven av Oslo S-magasinet her.