Nytt kunstverk på fasaden

Nytt kunstverk på fasaden

Tittelen KONTINUUM betyr et sammenhengende hele eller en mengde, noe vedvarende eller fortløpende. Kunstverket handler om mobilitet, en tilstand av bevegelse mellom fortid, fremtid, håp og usikkerhet.

Stine Gonsholt har i sitt verk på Oslo S tatt utgangspunkt i flyktningestrømmen gjennom Europa. Hun har reist noen av de samme togstrekningene som flyktingene har brukt gjennom Tyskland, og filmet utsikten fra toget om natten. Lys fra vinduer, gatelykter og stasjonsskilt som flimrer forbi danner utgangspunkt for lyskunsten på Oslo S.

Utgangspunktet for mange av Gonsholts arbeider er en utforsking av dokumentarfilmen. Gjennom redigering, bearbeiding og animering av dokumentarfilmmateriale kommenterer arbeidene hennes «sannheten» i dokumentasjonen som relativ og oppfattelsen av tid som subjektiv.

KONTINUUM vises på fasaden av Oslo S på øvre Jernbanetorg, der 2150 lyspunkter utgjør en gigantisk videoskjerm (28m lang og 8.5m høy).

Stine Gonsholt (f.1973) ble utdannet ved Kunstakademiet i Bergen 2003 og fra Islands Kunstakademi i Reykjavik 1999. Hun arbeider hovedsaklig innen dokumentarfilm, fotografi og eksperimentell animasjon. Hennes arbeider er vist på NRK og filmfestivaler som Mad Cat Women´s International Film Festival i San Francisco, USA og Compared Gazes Anthropological Film Festival ved Musee de l’ homme i Paris. Gonsholt’s debut som dokumentarfilmskaper; “Crying, laughing, loving, lying”, ble belønnet med BKH prisen i 2003. Prosjekt “Untitled Adjustments (I)” (work in progress) ble bla. vist på Tegnebiennalen, Kunstnernes hus og ved Arttransponder i Berlin 2008. Hennes arbeider er innkjøpt av Norsk Journalistlag (2009), Norsk kulturråd (2005) og Universitetet i Stavanger (2006). Hun fikk Telemark Fotavtrykk-prisen i 2014. Stine Gonsholt bor og arbeider i Skien og Berlin.