– Vinnerkonsept i Østbanehallen

– Vinnerkonsept i Østbanehallen

Anmelderne lovpriser kjøkkensjef Christer Rødseth og maten på restaurant Fjøla.

Tekst: Tone S. Tuhus
Foto: Torbjørn Tandberg

Superlativene står i kø for Fjøla etter at restauranten åpnet som del av den nye Østbanehallen i februar i år. Med kjøkkensjef Christer Rødseth i spissen har stedet fått stor oppmerksomhet, senest med ferske anmeldelser i Finansavisen og Mat fra Norge, som er Aftenpostens matmagasin.

«En real opptur» og «Maten var usedvanlig smakfull og bød på overraskelser som fikk smaksløkene til å slå kollbøtte ved flere anledninger,» skriver Mat for Norge. Om Fjøla gir valuta for pengene svarer de bestemt «Ja, og atter ja».

Terningkast 5

Finansavisen på sin side gir restauranten terningkast 5 og skriver blant annet dette om maten de får servert: «Salaten faller umiddelbart i smak: Kyllingbitene er perfekt stekt, det grønne er friskt og sprøtt, og dressingen med hvitløk og persille sitter som en kule. Det hele er overdrysset med et raust lag hjemmelagd sprøstekt løk.»

Om desserten skriver Finansavisen følgende: «Ai-ai! Dette er jo selve målet for alle eplekakebakere verden over. Ingen triks eller hemmelige ingredienser her. Bare mel, epler og sukker, samt godt håndverk og god gammeldags peiling».

Også tidligere har Fjøla fått gode omtaler, deriblant i Dagbladet i april. Under overskriften «Matkunst i Østbanehallen» omtalte de kveite-retten med blomkål og hasselnøtter som intet mindre enn «fantastisk».

Dyktig kjøkkensjef

Mannen bak Fjøla-suksessen er 24-årige Christer Rødseth fra Aurskog i Akershus. Sin unge alder til tross, kjøkkensjefen har allerede rukket å bli verdensmester i kokkefaget to ganger, som assistent. Nå er han kaptein på juniorkokkelandslaget og har tidligere erfaring fra de velrennomerte Oslo-restaurantene Le Canard, St. Lars og Baltazar Ristorante.

Rødseth omtales som «entusiastisk» og «energisk» og en som «brenner for det norske og lokale». Han innrømmer gladelig at han og staben setter pris på den positive oppmerksomheten.

– Det er helt fantastisk – og overveldende. Jeg får alltid litt klump i halsen når jeg leser det som er skrevet, sier en ydmyk Rødseth.

Han understreker at han ikke er alene om suksessen og roser staben og kollegene rundt seg.

– Vi er en superbra gjeng som jobber på Fjøla og alle gir veldig mye. Ingenting kommer gratis og alle er viktige for å kunne oppnå de gode resultatene, sier han.

Målet framover er å få uteserveringen på stell og sørge for at gjestene fortsatt trives og liker maten som blir servert.

– Det er viktig å vedlikeholde det gode nivået og ikke hvile på laurbærene. Målet videre er å opprettholde fokuset på god mat og gode, norske råvarer. Vi skal garantert fortsette det samme kjøret, sier Christer Rødseth.

Skal vi tro anmelderne, bør man absolutt følge oppfordringen til Mat fra Norge: –Bestill bord straks!

Fjøla
Norske råvarer og storslagne matopplevelser i uformelle omgivelser.
Antall ansatte: 20 personer totalt, hvorav 7 på kjøkkenet
Facebook: Fjøla – Frittalende mat & drikke
Instagram: @restaurantfjola
Hjemmeside: www.fjola.no
Telefon: 21 52 52 80
Bordbestilling: bordbestilling@fjola.no
Åpningstider:
Mandag–fredag: kl. 11–23
Lørdag: kl. 11–23
Søndag: kl. 14–19