Vinterlyd på Jernbanetorget

Vinterlyd på Jernbanetorget

Lørdag 28. februar klokken 13 åpner årets Vinterlyd-turné med konsert på Jernbanetorget.

Tekst: Kine Myrvold  Foto: Thomas Barstad Eckhoff

– For oss som driver i underholdningsbransjen, føles det godt og meningsfullt å bidra til en så viktig sak som kreftsaken.

Det sier Erik Mortvedt, den ene halvdelen i rap-duoen Erik&Kriss. De er med på Vinterlyd-turneen for første gang. På turneplakaten står også OnklP og de fjerne slektningene, Jaa9, Astrid Smeplass, Marcus og Martinus, samt boybandet The Main Level fra Bergen.

– Når vi nå drar i gang denne turneen for tiende gang, må vi markere dette skikkelig, mener Trygve Rønningen i P4.

Derfor har vi enda flere artister med på konsertstarten i Oslo. I tillegg til artistene som blir med landet rundt, stiller også Nordic Screens (HeadsettHår), Freddy Kalas og Alejandro Fuentes opp for Kreftforeningen og P4 på Jernbanetorget lørdag. Arrangementet starter kl. 13.00.

– Å ha en utekonsert-turne midt på vinteren er egentlig en ganske crazy idé, men vi har klart å skape en årlig happening med disse konsertene. Vi har truffet en nerve fordi kreft angår alle og vi har fått med oss flinke artister og en proff kommersiell aktør i P4. Dette gir en fantastisk drahjelp til en viktig innsamlingsaksjon hvor 100 prosent av det som kommer på bøssene går til formålet, sier Kreftforeningens generalsekretær Anne Lise Ryel.

P4-sjef Trygve Rønningen trekker frem Vinterlyd som det «perfekte kinderegget».

– Gjennom Vinterlyd får vi møtt våre lyttere der de bor, laget god radio og bidra til en forskjell for mange kreftpasienter og pårørende, sier Rønningen.

Konferansierer på turneen er Lise Askvik og Michael Andreassen i P4. Første konsert er i Oslo lørdag 28. februar.

Turneen arrangeres i forbindelse med Kreftforeningen årlige innsamlingsaksjon Krafttak mot kreft og pengene fra årets aksjon går til forskning på personlig tilpasset kreftbehandling.

– Ulike personer reagerer ulikt på kreftbehandling. Pengene fra årets Krafttak mot kreft går til forskning som vi håper kan gi deg akkurat den behandlingen du trenger. Maksimal behandling med minimale skade og ettervirkninger, sier Ryel.

Over 20.000 bøssebærere, hovedsakelig russ, vil i uke 10 og 11 besøke mange norske husstander.