Den gode kaffeopplevelsen i fokus

Den gode kaffeopplevelsen i fokus

Hos Espresso House er høykvalitetskaffe og en spennende atmosfære i fokus for å gi deg den gode kaffeopplevelsen.

Tekst: Kine Myrvold

Hos Espresso House er ingenting overlatt til tilfeldighetene. Håndlagde møbler, eksklusiv tapet, ulike soner i kafeen – alt er lagt til rette for å nyte en kopp kaffe, enten sittende eller i farta. Espresso House åpnet i Flytogterminalen på Oslo S i desember.

– Vi har lagt opp til å ha ulike soner i kafeene, for eksempel med sofa, langbord, barkrakker og soner som er barnevognvennlige. På Oslo S har vi et litt mindre areal enn i noen av de andre kafeene våre, men til gjengjeld får vi et uteareale mot perrongen og operaen, sier Torodd Gøystdal, daglig leder hos Espresso House i Norge.

– Vi tror at en flott atmosfære gjør at folk blir sittende, og ikke minst at de da ønsker å komme tilbake, fortsetter han.

Tempo

Baristaene hos Espresso House trenes opp i å holde et høyt tempo, noe som kanskje er spesielt viktig på Oslo S der folk ofte skal rekke et tog og har dårlig tid.

– Alle som jobber hos oss skoleres i tempo, og vi måler faktisk tempoet med mystery shoppere tre ganger i uken. Avdelingen vår på Byporten omsetter for over 10 millioner i året på bare 70 kvm, så det å takle en enorm kundestrøm er viktig for oss, sier Gøystdal.

Arbeidsflyten er også utarbeidet for at du skal få kaffen din så fort som mulig, uten for mye støy. Her vil du nemlig ikke høre at noen roper «dobbel cappuccino med soya!».  Om dette er bestillingen din settes koppen din på en bestemt måte, slik at de som lager kaffen vet hva innholdet skal være.

Faktisk er «koppspråket» en del av eksamenen baristaene må bestå før de får ta plass bak disken.

Kverner kaffen for hånd

Den gode kaffeopplevelsen på Espresso House skapes av den tidligere nevnte atmosfæren, men også av at kaffen som brukes er av beste sort.

– Vi kjøper kun håndplukket kaffe under direkte handel prinsipp fra Solberg & Hansen, som er det beste brenneriet av spesialkaffe i Norden. Vi kverner kaffen, tamper på skikkelig vis og bruker håndlagde italienske kaffemaskiner av beste kvalitet. Hos oss finner man ingen halvautomatiske løsninger , sier Gøystdal.

Sammen med kaffen er bredde i matsortimentet viktig for Espresso House. Ferske bakevarer fra eget bakeri og varmretter er noe av det du kan nyte sammen med god drikke.

Åpningstider
Man-fre: 06.30 – 21.00
Lør: 08.00 – 20.00
Søn 10.00 – 21.00.