Asiatiske fristelser

Asiatiske fristelser

Tekst: Kine Myrvold Foto: Torbjørn Tandberg

Yam Yam holder til rett over Flytogterminalen på Oslo S. Den asiatiske restauranten har både mat til å ta med seg, og mat man kan nyte med utsikt over Flytogterminalen.

Tar med maten på toget
– De fleste som kjøper mat spiser enten på toget eller her, men det er faktisk  også noen som kjøper med seg og varmer opp hjemme, sier daglig leder Terje Aaraas.

Han er ikke ukjent med å drive restaurant på sentralbane-stasjonen. Selskapet  som driver Yam Yam, SPP The Food Travel Experts, driver fra før både Upper Crust og Caffé Ritazza på Oslo S.

Sterkt og mildt
Restauranten har mange forskjellige asiatiske retter. Både sterk mat for de som liker det, og mildere for de med sartere gane. Rask, enkel og smakfull mat er stikkord som beskriver godt.

– Vi har fersk sushi som vi lager selv, også har vi blant annet wrap´s, ris og nudler med mange forskjellige toppinger, sier Aaraas.

De mest populære rettene så langt er nudler og thaikylling.  Yam Yam frityrsteker ikke maten,  så det skal også være et sunnere alternativ til andre take away-steder.  Maten har autentiske asiatiske smaker og serveres i «måltidsbokser» eller i tradisjonelle kinesiske boller.

Fakta om Yam Yam:  

•    Restauranten som åpnet i Oslo er den første i Norge.
•    Fra før fantes den i Danmark, Nederland, England og Irland.
•    I 2014 skal de også ekspandere til midtøsten.
•    På menyen finnes det både indonesiske, thailandske og kinesiske retter.
•    Konseptet går ut på at du kan velge toppingen du vil, sammen med ris eller nudler. Maten varmes raskt på stedet. Du kan også velge å kjøpe en av de ferdige måltidsboksene.