Reisende bøker

Reisende bøker

Visste du at du kan låne bøker hos La Baguette?

Tekst: Susanne Delbæk Foto: Torbjørn Tandberg

For fire år siden ble den populære kafeen La Baguette kontaktet av BookCrossing, et konsept som går ut på at man kan låne og levere bøker flere steder i verden. – Vi ble kontaktet av BookCrossing, som ønsket seg et sentralt sted på Oslo S hvor de kunne sette ut en bokhylle med utlånsbøker. Vi syntes dette hørtes spennende ut, og sa oss villig til å prøve, forteller Bente Løvberg, daglig leder hos La Baguette.

Absolutt alle kan låne bøker via BookCrossing, og det er helt gratis. Alt man må gjøre er å registrere seg på forhånd via deres nettsider og taste inn bøkenes unike ID-numre. På den måten vet man ifølge Bente hvor bøkene har vært, hvem som har lest dem og hvilke tilbakemeldinger bøkene har fått. – Det er gjerne det folk synes er spennende, å se hvor boka reiser videre, sier Bente og legger til at man også kan registrere seg anonymt.

Lån så lenge du vil – levér hvor det passer deg

Alle bøkene kan lånes så lenge det er ønskelig, og bøkene kan tilbakeleveres på en av de mange BookCrossing stedene ulike steder i verden. Bente sier utlån av bøker har blitt et populært tilbud på La Baguette. – Det er nok blitt så populært nettopp fordi man kan låne en bok som kanskje har reist verden rundt, og det gir jo boka en egen historie. Og så er det gratis og helt uforpliktende.

Bokhyllen på La Baguette inneholder cirka 70 bøker og blir oppdatert og gått gjennom av BookCrossing jevnlig. Mange gir også ut sine egne bøker til utlån. – Det er bøker i mange ulike sjangre, men det går mye i Engelsk. Stort sett er det folk som kommer hit og gir bort bøkene sine frivillig, og det blir vi veldig glade for, sier Bente.

FAKTA: BOOKCROSSING

• Det var Ron Hornbaker som fikk ideen for det som i dag kalles BookCrossing i mars 2001.
• BookCrossing har i dag over 1 millon medlemmer over hele verden, og over 8500 bøker.
• Vil du vite mer om Book Crossing?
Se www.bookcrossing.com

Kilde: wikipedia.no