Norges nye popyndlinger

Norges nye popyndlinger

Møt Eva & The Heartmaker – duoen som er gift med musikken og hverandre.

Tekst: Susanne Delbæk Foto: Torbjørn Tandberg

1999: Thomas Stenersen flytter fra hjembygda Bardufoss til hovedstaden, for å satse på musikk. Han er innom flere ulike sjangre og gjør spillejobber på oppdrag som frilans. – Da jeg var ung var jeg ekstremt nøye på hva jeg likte og ikke likte. Stefaren min spilte country, og da ble det til at jeg også begynte med det. Og så var jeg innom metall og litt jazz. Men popmusikk skulle jeg i hvert fall aldri begynne med, ler Thomas.

Men seks år senere er det nettopp det han gjør. For Thomas møter Eva, sogndalsjenta som digger Janis Joplin, Led Zeppelin – og pop, og som han forelsker seg i. Sammen danner de Eva & The Heartmaker, og allerede i 2006 gir de ut sin første plate «Behind Golden Frames» på eget selskap som mottar fine kritikker. De neste årene jobber duoen mest i studio med nye låter, og i 2008 blir låta «Superhero» A-listet på NRK P3 og kort tid etter signerer de kontrakt med plateselskapet Sony Music. Siden den gang har de gitt ut ytterligere tre album, hatt ti låter listet på norsk radio og beviser gang på gang at de har en fremragende teft for å lage gode poplåter.

– Fra 2009 til 2011 gikk vi fra å gjøre maks 30 til ca 100 spillejobber i året. Endelig kunne vi leve av musikken uten å ha andre jobber ved siden av. Det var helt fantastisk, sier de. – Det er fint å ha gode samarbeidspartnere med på laget som tar seg av booking og promotering, så kan vi konsentrere oss om å lage musikk og gjøre konserter.

– Hva skiller dere fra andre popband?

– Det er vanskelig å svare på, men jeg tror mye av gjenkjennelsesfaktoren vår ligger i stemmen til Eva, som helt klart skiller seg fra andre vokalister du hører på radio. Vi har over tid skapt vårt eget uttrykk, som ikke ligner på så mye annet som blir utgitt innenfor samme sjanger nå til dags, mener Thomas.

Tett på

I leiligheten deres på Grünerløkka har Thomas rigget til et eget studio, hvor de fleste av låtene deres blir skrevet og produsert. Ekteparet er vant med å bo og jobbe tett på hverandre, uten at det har bydd på nevneverdige utfordringer.

– Vi er jo som et par som alle andre, men det kan jo bli litt nok for oss også. Vi har sterke meninger begge to, og begge vil få det beste ut av musikken, sier Thomas.

Eva nikker bekreftende. – Vi har vel aldri tenkt «nå må vi gi hverandre litt avstand», det har vel heller falt seg mer naturlig. Og vi trenger ikke tenke på kjærestetid og sånn, for vi er jo stort sett sammen hele tiden. Men Thomas har et eget rom i leiligheten, hvor han kan trekke seg litt tilbake om det skulle bli litt mye, smiler hun.

Traces of you

Deres fjerde album «Traces of you», ble sluppet i februar. Med innslag fra 80-tallet og blant annet en leken saksofonsolo, er ikke Eva & The Heartmaker spesielt redd for å skille seg ut. Faktisk er de mer trygg på seg selv og musikken nå enn noen gang.

– Musikken vår har vært i konstant utvikling helt siden den første plata vår kom ut. Jeg vil si vi er blitt mer modne i utrykket, mener Eva.

– Som album er «Traces of You» mer gitarbasert i forhold til de foregående platene, men med mer synth-elementer. Vi liker kontraster og små detaljer som man kanskje ikke legger merke til før etter flere gjennomlyttinger, tilføyer Thomas.

– Thomas er en vanvittig dyktig gitarist og produsent som er opptatt av å gjøre sin egen greie, roser Eva og kikker bort på ektemannen, som ser beskjedent vekk. – Jo, men jeg må jo få lov til å skryte litt av deg! sier hun bestemt.

Travel sommer

Thomas mener det er stor forskjell på drømmer og ambisjoner. Eva & The Heartmaker drømmer om å bli store i flest mulig land, men har først og fremst ambisjoner om å kunne leve av musikken i all fremtid. – Vi må bare fortsette å lage så bra musikk som overhodet mulig, og så lenge vi kan leve som nå, i større eller mindre grad, er vi veldig glade for det, sier Thomas.

– Men det aller viktigste er fansen. At de dukker opp på konsertene våre og at de kommer tilbake igjen og igjen er utrolig inspirerende. For selv om låtene våre gjør det bra på radio, er ikke det nødvendigvis ensbetydende med at folk kommer på konsertene. Det er viktig å hele tiden forbedre og fornye seg, slik at man bygger opp et bra live-rykte og får et stadig voksende publikum. Det føler jeg vi er godt i gang med, sier Eva.

Det er imidlertid ingenting som tyder på at Eva & The Heartmaker trenger å frykte sin egen popularitet med det første. Bandet er mer eller mindre fullbooket ut året med opptredener, konserter og klubbturneer. Og neste år starter arbeidet med nytt album igjen. – Det har blitt slik at vi gjør turneer og album annethvert år. Det er en fin balanse som passer oss veldig godt. Men akkurat nå er vi veldig sultne og klare for turnelivet, smiler Thomas.

Eva & The Heartmaker spiller på en rekke festivaler i hele sommer. Da Oslo S magasinet gikk i trykken, var ikke alt klart og offisielt ennå. Følg derfor Eva & The Heartmaker på Facebook for mer informasjon over kommende konserter.

 

Eva & The Heartmaker

  • Består av ekteparet Thomas Stenersen (f. 1981) og Eva Weel Skram (f. 1985)
  • Ga ut «Behind Golden Frames» i 2006, «Let´s keep this up together» i 2009 og «Dominos» i 2011. Deres fjerde album «Traces of You» ble utgitt i februar i år.
  • Ble i 2011 kåret til ”Best Norwegian Act” på MTV fremfor andre norske storheter som Jarle Bernhoft og Madcon, og de ble også nominert til ”Beste popgruppe” under Spellemann samme år.
  • New York Post har også lagt sin elsk på Eva & The Heartmaker og skriver følgende om duoen: “All those little music lame-os better move outta the shadows of the volcano that is Eva & the Heartmaker because this mother is about to blow. Lately, with the success of their bouncy single “Mr. Tokyo” and their newly released monster jam “Signals”, the world is about to get a major parade of Eva & the Heartmaker, prime for fistfuls of funfetti”.
  • De siste 7 årene har Eva & The Heartmaker tilbrakt masse tid på veien med å spille konserter i både inn og utland. Roxette har blant annet utnevnt Eva & The Heartmaker til sitt favoritt supportband noensinne etter at duoen gjorde oppvarmingsjobber for dem i  Norge sommeren 2011.

Har foruten Norge vært radiolistet både i Italia, Finland og Danmark.