Bella Bambina

Bella Bambina

Smaken av Italia. Har du savnet å kunne sette deg ned på en finere restaurant mens du venter på toget på Oslo S? Da er nyåpnede Bella Bambina i Østbanehallen stedet for deg.

– På Bella Bambina får du veldig bra italiensk mat, men til en fornuftig penge, slår kokk Ole Jonny Eikefjord fast.

Fra før av driver han restaurantene Eik, Eik Annen Etage og Fjord. Alle tre er bygd opp etter samme konsept, og de er kjent for sine gode råvarer og flotte menyer. Nå beholder den ambisiøse kokken fokuset på gode råvarer, men prøver seg likevel på noe helt nytt. For når hotellkongen Petter Stordalen skal bygge hotell på Oslo S, hva er vel mer naturlig enn å spørre kamerat Eikefjord om å åpne hotellrestauranten?

– Jeg har alltid drømt om å starte en italiensk restaurant, forteller Eikefjord. – Men ikke en sånn fin gourmetgreie, for det er jo ikke gourmetmat italienerne er gode på. Det som er bra med Italia, er jo de enkle, klassiske rettene.

Derfor har han satset på nettopp det. For Eikefjord liker det enkelt, men godt.

– Det er ikke alltid man trenger å klusse til ting. Hvis man har gode tomater og en god mozarella, så er det nok til en god salat, slår han fast.

 

Enkel frokost

Bella Bambina er hotellrestauranten til Comfort Hotel Grand Central og står for frokosten deres, men tilbyr i tillegg lunsj og middag fra sin à la carte-meny til både hotellgjester, travle stasjonsgjengere og alle andre som måtte ha lyst på italiensk mat.

Restauranten ligger plassert mellom det nye hotellet og Jernbanetorget. Her finnes ingen rødrutete duker og rennende stearinlys, men lokalet er ”moderne med en italiensk twist”, ifølge restaurantsjefen selv. Restauranten har stor uteservering på Jernbanetorget, og med tiden kommer også uteservering på Christian Fredriks plass.

Frokostsalen ligger inne i selve Østbanehallen, på plassen foran hotellresepsjonen. Der serveres enkel, men skikkelig frokost.

– Jeg spurte hotellet om vi kunne gjøre det slik jeg liker det: Med lite, men skikkelig utvalg, forklarer Eikefjord.

Og slik ble det.

– Norske hotellfrokoster er stort sett ganske like. Det er fem forskjellige typer syltetøy, hardkokt og bløtkokt egg i tillegg til eggerøre, ferdigkjøpt majones og kaviar på engangstuber. Masse sånt tull, ikke sant? Sånn gjør ikke vi det. Vi har lagt vekt på færre ting, men skikkelige ting.

Derfor får du én skikkelig skinke og ett hjemmelaget syltetøy i Østbanehallen. Og av varm mat får du kun egg, bacon og bakte tomater, men til gjengjeld har hønene gått fritt på Ek gård, og baconet er tørrsaltet fra Idsøe i Stavanger.

– Også får du te i løsvekt, og ikke sånne poser med jordbær-te, smiler Eikefjord lurt.

Frokosten er for alle hotellets gjester, men det er verdt å nevne at folk i farta også kan kjøpe seg en plass ved frokostbuffeten om de måtte ønske det.

Ingen pizza

Bella Bambina betyr ”vakker pike”, og den vakre piken holder seg til enkel, men god mat, også til lunsj og middag. Menyen består av rundt 15 klassisk italienske retter, men ikke pizza.

– Pizza er veldig godt! Jeg har ingenting i mot pizza, ler Eikefjord. – Men jeg mener at man ikke klarer å levere den samme kvaliteten dersom man skal ha begge deler. Derfor starter man enten pizzarestaurant, eller man satser på de andre rettene. Og: Hvis du først har pizza på menyen i Norge, velger 80-90 prosent av gjestene det, mener han.

Italia pluss mat, minus pizza. Hva får man egentlig da?

– Vi har tomat- og mozarellasalat, carpaccio, pasta, gode oster, spekepølser, tiramisu og hjemmelaget is. Den stilen der, forklarer han.

Dessuten kan alle rettene på menyen kjøpes i stor eller liten porsjon, eller du kan få tre små retter satt sammen til ”En smak av Italia”. Dessuten skal restauranten være effektiv for folk med dårlig tid.

– Fra du bestiller mat hos oss, skal det ikke gå mer enn ti minutter før du har maten på bordet, lover han.

Norges beste

Han har dessuten proklamert på forhånd at Bella Bambina skal servere Norges beste pasta. Og det er et løfte han akter å holde.

– I pasta som du kjøper i en hvilken som helst matbutikk, er det bare to prosent egg. Men i denne pastaen er det 30 prosent eggeplomme. Og alt handler om egg i pasta, sier han engasjert, og legger til: Da blir pastaen både mye bedre, og mye sunnere.

Spent sjef

Å drive restaurant på Oslo S er annerledes enn å drive for eksempel fornemme Annen Etage. Derfor er Eikefjord spent.
– Dette er Oslo S. Jeg kunne ikke drevet en restaurant som Eik her. Her er folk på farta, og har dårlig tid. Så dette blir en helt annen greie.
Men TV-kokken, restaurantsjefen og forretningsmannen lener seg tilbake i en av de nye sofaene, og smiler. For å åpne sin fjerde restaurant er stas.
– Dette er veldig gøy! Og nå venter vi bare i spenning på hva folk synes, avslutter han.

BELLA BAMBINA   

– Ny italiensk restaurant i Østbanehallen
– Drives av kokken Ole Jonny Eikefjord
– Har plass til rundt 150 gjester inne, og rundt 200 gjester ute.
– Ligger i tilknytning til Comfort Hotel Grand Central
– Står for hotellfrokosten, i tillegg til egen lunsj- og middagsmeny

 

OLE JONNY EIKEFJORD

– Er født og oppvokst i Førde, Sogn og Fjordane
– Begynte som kokkelæring på Sunnfjord Hotell, og endte til slutt opp som kjøkkensjef der.
– Var deretter kjøkkensjef på Hotel Continental, hvor han ble ”oppdaget” av Petter Stordalen.
– Har startet og driver nå restaurantene Eik, Eik Annen Etage, Fjord, og nå Bella Bambina, i Oslo.
– Har gitt ut kokebøkene Gourmet for folket og Fisk & skalldyr, delikatesser fra mesterkokken.
– Er også kjent fra TV2-programmet Sommertid.